Bergsgata 14, 3074 Sande i Vestfold
33770822 / 90604715
post@dyresenteretiskoger.no

Frisørskole

DRØMMER DU OM Å JOBBE SOM HUNDEFRISØR?

Velkommen til Hundefrisørskolen i Skoger!

På Dyresenteret i Skoger tilbyr vi grunnleggende utdanning innen hundefrisøryrket. Vi har høyt fokus på hundens glede og trivsel, og man vil gjennom utdanningen tilegne seg ferdigheter og forståelse for hvordan man kan frisere hunden på en profesjonell måte, samtidig som man ivaretar hundens behov for hygge, velvære og trygghet.

Praktisk informasjon

Høsten 2019 var vi i gang med første kull innen utdanning i hundefrisøryrket. Ansvarlig for utdanningen er Carina Skavlan Myhre, som har jobbet som hundefrisør på Skoger i en årrekke.
Hun er lidenskapelig opptatt av pelsstell og at hunder skal trives på stellebordet og under håndtering, og har i flere år holdt kurs for eiere og hunder i håndteringstrening og pelsstell.

Les mer om Hundefrisørskolen i Skoger på egen hjemmeside! 
Søknad til skoleåret 2021/2022 er mulig derfra.  

HVEM?

For hundekjære mennesker som ønsker å lære å stelle hunder profesjonelt. Det er en fordel å ha litt hundeerfaring fra før, men ikke et krav; Studiet inneholder grunnleggende lære om hundens atferd, anatomi og signaler – og hvordan man kan forstå den og jobbe med den på en god måte.

HVA?

Gjennom utdanningen er man innom en rekke tema; fra håndtering av hunder og kommunikasjon med kunder og start av egen bedrift, til ernæring og sykdomslære, anatomi og etologi. Det er mye praktisk klipp av hund med oppfølging i tette team, samt det er krav om egentrening og klipp av hund på egen hånd.

HVOR?

Den praktiske og teoretiske undervisningen holdes på Dyresenteret i Skoger, like utenfor Drammen. Det vil også bli besøk på blant annet utstilling, hvor det er fokus på utstillingsklipp av rasene dvergschnauzer og portugisisk vannhund. 

NÅR?

Utdanningen er samlingsbasert, og går over et skoleår. Oppstart i august og avslutning i juni påfølgende år. Man blir vurdert i deleksamener underveis, og utdanningen godkjennes etter minimum 90% deltakelse på undervisningen og en godkjent avsluttende teoretisk og praktisk eksamen.

Vil du vite mer?

Les praktisk informasjon om skoleåret, samlinger og studiestart på skolens egen hjemmeside. Der finner du også informasjon om søknadsprosessen og opptak, hvis du kunne tenke deg å lære mer om en av verdens fineste jobber.

HJEMMESIDE HUNDEFRISØRSKOLEN I SKOGER