Bergsgata 14, 3074 Sande i Vestfold
33770822 / 90604715
post@dyresenteretiskoger.no

Vår historie

Marianne Henriksen – Hjertet bak Skoger :)

Skoger Dyrehotell ble grunnlagt av Marianne Henriksen i 1993 og var da kjent som Skoger Hundepensjonat.
Vi hadde da kun 5 båser og plass til 10 hunder på pensjonatet. I tillegg hadde vi en egen hittehundavdeling for politiet
hvor det var plass til 12 hunder, og hjalp politiet i Drammen, Lier, Nedre Eiker, Røyken, Hurum, Sande og Svelvik
med å innhente hunder som trengte litt hjelp.

I 1994 ble pensjonatet utvidet og vi fikk plass til ytterligere 20 hunder.
Det ble også åpnet en liten katteavdeling, hvor det da kun var plass til 2 katter.
Hittehundavdelingen for politiet hadde vi fortsatt, helt fram til slutten av 1997.

Katterommet ble utvidet med hele 2 ekstra rom i 96-97, og det ble nå plass til 30 katter.
I 1998 ble det tredje katterommet åpnet, og vi hadde kapasitet til å ta i mot 50 katter.
Navnet ble endret til Skoger Dyrepensjonat i 1997.

I 1998 bygde vi på en ny fløy på det daværende Skoger Dyrepensjonat, hvor vi fikk egen småhundavdeling og et eget baderom hvor vi kunne bade og stelle dyrene. Vi fikk da plass til ytterligere 25 hunder i den store avdelingen og 15 i småhundavdelingen.

I 2005 bygde vi de to første Pusurbuene våre, hvor kattene fikk god plass og store luftegårder å kose seg i sammen. Smågnageravdelingen ble også oppgradert, hvor vi nå tar i mot de fleste gnagere, kaniner og fugler.

Året etter skjedde det enda større endringer som hadde innvirkning på hele pensjonatet: Vi endret navn til Skoger Dyrehotell i 2006 i tråd med at vi gjennomgikk en rekke større oppgraderinger både ute og inne. Vi restaurerte den eldste hundeavdelingen inne og slo sammen båsene. Nå fikk hundene større plass å boltre seg på. Samtidig bygde vi flere luftegårder ute samt de store løpegårdene våre, hvor hundene nå kan kose seg og løpe fritt. Vi fikk egen hundefrisør og hundemassasje – og dermed SPA-avdeling. I tillegg gjennomgikk hundebarnehagen en oppløftning og vi fikk mange flere barnehagegjester i årene fremover. Fasilitetene både ute og inne ble bedre og hundene fikk større plass å være på. Den tredje Pusurbua ble også bygd, og vi fikk nå plass til enda flere katter.

 

I 2010 oppgraderte vi igjen uteområdet vårt og bygde uteplasser under tak, hvor mange firbente koste seg i det varme sommerværet. Kursvirksomheten vår ble også betydelig oppgradert, hvor vi nå tilbyr kurs for hunder i alle aldre og under flere forskjellige områder.
Vi fikk i løpet av 2010 også flere ansatte og egne trivselsansvarlige for alle dyr som besøkte hotellet.

Katteavdelingen vår fikk en oppgradering av inne- og uteområder i 2017, da vi i samarbeid med vår katteekspert utdannet i England utformet aktivitets- og trivselsområder basert på den nyeste forskning innen katters atferd og trivsel.

Samme år flyttet vi også kontor- og butikkavdelingen vår inn i nye, større lokaler, hvor vi er stolte av å kunne tilby et stort utvalg av fôr og utstyr til hund, katt og smådyr. Butikken vår er åpen hver dag, og alle dyr er hjertelig velkommen inn for å få hjelp til å finne noe som passer!

Fortsettelsen følger! Vi er stadig under utvikling og ønsker å tilby dyreeiere det meste av tilbud, tjenester og muligheter for å møte likesinnede dyrefrelste 2- og 4-bente på gården!

 

Takk til alle dere som har vært med oss gjennom alle år – samt alle dere som er nye venner av oss på Skoger!
Vi elsker å drive med det vi gjør, og er virkelig beæret over å få lov til å låne de firbente vennene våre så ofte som vi gjør.