Bergsgata 14, 3074 Sande i Vestfold
33770822 / 90604715
post@dyresenteretiskoger.no

Pusebesøk på Skoger Dyrehotell!

Gabriel på besøk i katteavdelingen vår

IMG_7928

Perserkatten Gabriel kom på besøk til oss da han var 4 måneder gammel sammen med mamman sin. Sammen skulle de sjekke ut forholdene i katteavdelinga og prøve noen timer sammen med de andre pusene. Det gikk kjempefint!

På kattehotell for første gang

Mange katter har aldri prøvd å sove hjemmefra før, de har aldri vært på dyrehotell og hvertfall ikke i omgivelser hvor det er naturlig å omgås andre katter på en hyggelig måte. I vår katteavdeling legger vi stor vekt på sosialt samvær og alle våre katter bor i våre fine katteavdelinger sammen, og ingen sitter i separate bur såfremt ikke spesielle forhold tilsier det eller det er etter eiers ønske. I katteavdelingen har de store, åpne rom å oppholde seg på – og på sommers tid kan de velge om de vil tilbringe både dag og natt utendørs.

IMG_7759

De fleste katter synes det er hyggelig å være sammen med andre katter, så fort de får vent seg til omgivelsene og føler den harmoniske stemningen blant dem. Noen katter trenger litt mer tid på å venne seg til det, og da kan de få bo den første tiden sammen med litt færre – hvor de får bedre tid på å venne seg til det å være borte hjemmefra og sammen med andre katter. Unge katter er ofte sosiale og synes det er gøy å ha selskap når de er på ferie, og flere finner seg gode kamerater som de kan slappe av sammen med i senga eller leke med ute i luftegården.

Gabriels første besøk

Perserkatten Gabriel hadde med seg mamman sin første gang, så hun også fikk se hvordan han syntes det var å være hos oss i noen timer. Han skal senere få komme tilbake på ferie når mamman og pappan hans skal reise bort, og da var det greit for både han og eieren å få litt tilvenning på forhånd. Samtidig synes vi 2-bente trivselsansvarlige på Skoger det er hyggelig å få hilse på de nye 4-bente gjestene og deres “foreldre” før de skal komme på besøk, da er det også lettere for oss å kunne tilrettelegge for hotelloppholdene når vi har lært dem litt bedre å kjenne.

IMG_7731

IMG_7748Nye lukter, omgivelser og ikke minst andre katter!

Det er veldig mye å undersøke for en nyankommen pus i vår katteavdeling. Det lukter veldig spennende av både tepper, senger og klatrestativ – det er nye omgivelser å forholde seg til, benker og hyller å klatre i, mat å lukte og smake på, – og ikke minst er det andre katter her!

Gabriel fikk sitte på skuldra til mamman sin den første tiden, der pleier han sitte godt hjemme også, og da var det litt tryggere “oppe i høyden” for å kunne kikke seg litt rundt. Han brukte god tid på å lukte på alle de deilige luktene i klatrestativene for å sjekke litt hvem som hadde vært der før han.

Bli kjent med nye pusevenner

De andre pusene i katteavdelingen blir som regel veldig nysgjerrige når vi får nye gjester, men de fleste er flinke på kattespråk og høflige med hverandre – og de hilser som regel når de ser at de nyankomne synes det er greit, samt holder seg litt på avstand hvis en pus er litt sjenert i starten. Gabriel ville mer enn gjerne hilse på de andre kattene i avdelingen, og var rolig og behersket da han snuste og sa hei – og fortsatte deretter å kikke videre i rommet. Flink pus!

De andre pusegjestene våre fulgte rolig med på at han tuslet rundt i rommet, lot han ta den tiden han ville og hilste tilbake på han hvis han kom i deres retning.

IMG_7771

Skal vi være venner?

Særegent kattehotell uten bur

Skoger Dyrehotell har i mange år nå praktisert å ha kattene løse sammen istedet for å sitte i separate bur som de gjerne gjør på andre dyrehotell. Vi ser den store gleden dyrene har av hverandres selskap og hvor hyggelig det er for dem å ha god plass å boltre seg på og en mer tilnærmet hverdag lik den de har hjemme. Flere av våre gjesters eiere som kommer for første gang er usikre på om det kommer til å gå fint å ha katten sin sammen med de andre kattene, for i nabolaget er katten en ordentlig “bølle” og kommer ofte i trøbbel med de andre kattene. Her i katteavdelingen på Skoger er det ingen av pusene som har noe territorium å passe på – noe som gjerne er grunnen til at det blir bråk nabokatter mellom. Kattene som er her er på besøk og forstår som regel raskt at ingen av de andre kattene har noe å være sinna for – og vi har en deilig, harmonisk stemning i kattehusene våre.

 

Pusene har som regel forskjellige preferanser på hvor de liker å være, og mange finner seg sine favorittplasser – for eksempel på den øverste hylla eller toppen av klatrestativet, inne i en hule eller under et teppe i senga. Noen katter liker å være mye ute og tilbringer sene sommerkvelder- og netter ute i luftegårdene hvor de kan følge med på livet utenfor.

IMG_7859

På oppdagelsesferd

Gabriel var rask på labben med å skulle oppdage de nye omgivelsene i katteavdelingen, en trygg og selvstendig 4 måneder gammel gutt!

Med litt oppmuntring fra mamma og trivselsansvarlig Carina i starten la han deretter ut på egne eventyr og vi 2-bente kunne stå og nyte hvor selvsikkert og utforskende han tuslet rundt i lokalene blant de andre pusene.

I katteavdelingen står det til enhver tid fremme deilig fôr fra Royal Canin, og dette måtte selvfølgelig smakes på og testes av Gabriel. En liten smakebit, og så bar oppdagelsesferden videre rundt i lokalene.

IMG_7842

Prøvesmaking!

IMG_7856

Vakker pus :)

Å slå seg til ro

IMG_7831

Etter en god runde gjennom hele rommet og etter å ha hilst på de andre pusene som var interesserte, fant Gabriel seg en kurv oppe på et klatrestativ. Her kunne han legge seg ned og ha god oversikt over hva som skjedde, og slo seg raskt til ro. Mange nye inntrykk for en liten pus, og dette hadde jo gått kjempefint!

Det varierer på de nye pusegjestene våre hvor fort de finner husroen og slår seg til ro med denye omgivelsene, alt etter hva slags typer og individer de er og personligheten som gjenspeiler det. Mer sjenerte katter kan bruke litt lengre tid og vil gjerne sitte litt i sitt eget bur for å kunne følge med på de andre kattene litt på avstand først, imens andre katter hopper ut av buret med en gang og sprader rundt for å hilse på alle og enhver. Vi ser an det første møtet til hver katt og tilpasser tilvenningsperioden dersom det er noen som trenger litt mer tid på å bli vant. Som regel går det meste seg til etter et par timer – og de glir inn i den harmoniske stemningen som er blant alle de 4-bente gjestene.

En tur i butikken

IMG_7893

Etter et vel gjennomført første besøk i katteavdelingen fikk Gabriel bli med mamman sin inn i dyrebutikken vår – hvor vi har det meste av utstyr, fôr og godbiter til katter.

Vi fører kvalitetsfôr fra Royal Canin som har mange ulike varianter av både tørrfôr og våtfôr til alt fra ekstra smaksatt fôr for den kresne pus til spesialfôr for steriliserte katter.

Det finnes mange morsomme katteleker og mye nyttig katteutstyr. Gabriels mamma hadde tidligere vært på besøk i butikken for å handle inn før han ble hentet hjem fra oppdretter, så hjemme er det nå ganske velutstyrt med det meste en liten pus trenger. Denne dagen var det sele og leiebånd som skulle tilpasses og handles, slik at Gabriel kan få oppleve litt av verden utendørs uten at mor må bekymre seg for om han finner veien hjem på egen hånd. Kattunger utvikler ikke stedssans før de er hvertfall 6 måneder gamle og derfor er en sele et godt alternativ for nysgjerrige sjeler.

IMG_7945

Kjekk gutt med ny sele og leiebånd :)

Velkommen tilbake!

Gabriel og mamman fikk en hyggelig første opplevelse på kattehotellet, de ble kjent med katteavdelingen vår og fikk hilse på de andre pusegjestene våre. Når Gabriel nå skal tilbake på ferie over litt flere dager imens eierne reiser bort, blir det lettere for han å tilpasse seg og det er betryggende for de 2-bente å vite at det går så godt som det gjør.

Velkommen tilbake på ferieopphold, lillegutt – det var veldig hyggelig å ha besøk av deg!

One Response

  1. […] Les om Gabriels første besøk på Skoger Dyrehotell! […]

Comments are closed.